psalm 23 en aenga weg door kanker

Psalm 23

Psalm 23 krijgt meer betekenis in deze tijd van behandelingen tegen borstkanker. De afgelopen weken zit ik in een hectische achtbaan, met steeds een extra rondje… En ik kan er niet uit. Gesprekken, operatie, behandelingen enz. volgen elkaar op. En terwijl ik nu aan het herstellen ben van de operatie, is het zo vreemd: de nabehandelingen zullen me weer ziek maken… Maar dat is toch het beste om te zorgen dat het niet terug komt. Dus keuze is er niet echt. En dat is zwaar: lichamelijk,  in gevoelens en in gedachten.

Rust

Heel 2013 zal opgaan in de strijd tegen de kanker. Mijn plannen moet ik uitstellen, onzekerheid over hoe ik  er uiteindelijk uit zal komen. Waar haal je rust vandaan? Ik dacht aan de vele bemoedigingen die ik krijg. Het meeleven. De woorden uit mijn bijbels dagboekje die “toevallig” net van toepassing zijn. Afgelopen week scheen de zon en ik ontbeet buiten in mijn tuin. Ik hoorde de vogels kwinkeleren en het watervalletje stromen, ik zag de bloemen bloeien.

Agenda weg

En ik dacht: dit is even zo’n groene weide uit psalm 23. Ik dacht vroeger bij die psalm meer aan een afwisseling van periodes van duisternis en periodes van rust en vrede. Maar nu ervaar ik meer en meer: het betekent in de periode van duisternis ontdekken van de goede dingen die er toch ook zijn. Je bewust worden van de kleine zegeningen tussendoor. Het even op adem mogen komen. Ik vrees geen kwaad, staat er dan. Houdt dat in dat je nooit bang mag zijn? Zeker niet: ik zie op tegen de behandelingen die gaan komen. Zo nu en dan zit ik er toch echt even doorheen. Ik ben niet altijd dapper. Maar Hij geeft mij weer moed. Mijn agenda voor 2013 is weg maar ik weet: alle dagen van mijn leven is Hij erbij.

 

Reacties op mijn blog zijn welkom via het contactformulier https://schildertaal.nl/contact/. Indien je geabonneerd bent op mijn blog: dat is een noreplayadres.

 

Categories: Blog