Boetseren

Sinds 2014 ben ik gaan boetseren met Petra Overbeek (www.zinentijd.nl). We schilderen hierbij als het ware met klei. Na de eerste keer bakken gaan we glazuren. De glazuren voegen kleur toe. Het werk wordt nogmaals gebakken en is dan klaar. Altijd weer unieke resultaten! Altijd weer spannend hoe het werk er uiteindelijk uit ziet.

We boetseren o.a. lichtobjecten, een soort windlicht van keramiek met een mooie afbeelding in de klei gewerkt en geglazuurd. Licht van een kaarsje kan door de gaten schijnen. De lichtobjecten zijn mooie sfeermakers in huis maar kunnen ook meer betekenis hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld ook symbool staan voor een bijzondere of moeilijke gebeurtenis.

Daarnaast maken we gewoon mooie beelden, schalen enz. Ik vind het ook erg mooi om gebarsten, craquelé werken te boetseren. Juist omdat het leven vaak niet gladjes verloopt. Deze werken hebben bijzondere uitstraling. Ook in opdracht.

We boetseren ook lichtobjecten voor een geliefde die is overleden. Dan kunnen we de voorstelling bij die persoon laten passen. (Eventueel maken we een kleine bijpassende urn.) Het lichtobject heeft dan een diepere meerwaarde. Daarnaast maken we ook lichtbollen, urnen. Eventueel maken we in overleg een mooi beeld dat herinnert aan geliefde. Ons werk is te zien in de uitvaartwinkel Stijlvol gedenken te Baarn en in de galerie op deze site.

Onze missie: met ons handgemaakt ambachtelijk werk willen wij licht, kracht en hoop uitstralen. Elk werk is uniek en resultaat van liefdevolle toewijding en verrassingen van het creatieve proces.

Kortgezegd: Met Liefde en Aandacht gemaakt   Liefde en Aandacht

Op de foto: Levenszee I,  mijn eerste lichtobject.  Het verbeeldt de heftige tijd rondom mijn ziekte en het licht binnenin voor de hoop die ik steeds probeer vast te houden.

Zie verder in de Galerie voor meer werken zoals siervazen en beelden.

Alle werken zijn dus uniek en handgemaakt met liefde en aandacht. Het maakproces duurt min. 6 weken: creëren, drogen 1 tot 2 weken, bakken, glazuren, bakken.

Opdracht

Heb je zelf een mooi idee? Ik wil het graag voor je uitwerken. Neem dan contact met me op.

Lichtobject Levenszee: hoop door het boetseren