Counseling

Counseling is eigenlijk voor iedereen inzicht gevend. Het laat je zien wie je zelf bent, hoe je gevormd bent door het leven.  Counseling is een luisterend oor in moeilijke tijden waarin je het gevoel hebt “vast” te lopen. Je ontwikkelt inzicht in je manier van denken, emoties, gedragspatronen. Daardoor sta je (weer) sterker in het leven, word je krachtiger in je relaties en je werk.

Ervaring

Mijn kwaliteiten als counselor en mijn persoonlijke ervaringen (met o.a. ernstige ziekte, rouw, verlies) zet ik graag in om jou verder te helpen: je kracht te (her)vinden en positiever in het leven te staan.

We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd maar hebben wel invloed op hoe we daarmee omgaan.

Vragen die je kunt hebben:

 • Wie ben ik echt?
 • Waar verlang ik naar?
 • Wat is mijn doel?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten?
 • Hoe kan ik omgaan met mijn verdriet?
 • Hoe kan ik omgaan met mijn boosheid?
 • Hoe kan ik omgaan met mijn angst?
 • Hoe kan ik omgaan met mijn ziekte?
 • Hoe krijg ik balans in mijn leven?
 • Wat is  de plek van God in mijn leven?
 • Wat of welke gedachte belemmert me?
 • Welke pijnpunten ervaar ik steeds weer?
 • Hoe komt het dat ik iets wil maar het lukt niet om het te doen?
 • Hoe komt het dat ik iets niet wil en het toch doe?
 • Hoe ontwikkel ik meer zelfvertrouwen?
 • Hoe krijg ik meer zicht op mijn eigen grenzen?
 • Hoe kan ik meer loslaten?

“Ik heb een ziekte maar ben het niet”

Let op: Als je gehinderd wordt door ernstige psychische problemen zoals psychoses, suïcidale gedachten, zware depressie, is deze therapie nog niet geschikt voor je. Het is dan noodzakelijk dat je eerst contact met je arts opneemt om te bespreken wat voor jou de beste therapievorm is.