Counseling bij moeite rond identiteit, verlies en rouw

Counseling biedt hulp rond thema’s als identiteit, verlies en rouw. Ik bied jou een luisterend oor in moeilijke tijden waarin je het gevoel hebt “vast” te lopen. Je voelt je misschien zelf verloren, wie ben je nu? Wat is jouw identiteit?

Bijvoorbeeld  na verlies van je gezondheid, je baan of een geliefde. Rouw  maakt dat je je zo anders voelt. Jong volwassenen kunnen zich ook afvragen wie ze zijn, wat ze willen in het leven. Of je studie/baan past toch niet echt bij jou, waardoor je twijfelt hoe je nou verder kan.

Counseling is eigenlijk voor iedereen inzicht gevend. Inzicht gevende vragen bij counseling helpen je verder. Het laat je zien wie je zelf bent, hoe je gevormd bent door het leven. Je ontwikkelt inzicht in je manier van denken, emoties, gedragspatronen. Daardoor sta je (weer) sterker in het leven, word je krachtiger in je relaties en je werk. Zie ook: https://schildertaal.nl/counseling-wat-is-het/

Gun je zelf tijd en aandacht om (weer) sterker in het leven te staan.

Door counseling krijg je inzicht in hoe jouw hart is gevormd, kan het helen en weer sprankelen!

 

Ervaring verlies en rouw

Mijn kwaliteiten als counselor en mijn persoonlijke ervaringen (met o.a. ernstige ziekte, rouw, verlies) zet ik graag in om jou verder te helpen: je kracht te (her)vinden en positiever in het leven te staan.

We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd maar hebben wel invloed op hoe we daarmee omgaan.

Vragen die je kunt hebben bij thema’s: identiteit, verlies en rouw.

 • Wie ben ik echt?
 • Waar verlang ik naar?
 • Wat is mijn doel?
 • Hoe ontwikkel ik (weer) meer zelfvertrouwen?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten?
 • Hoe kan ik verder na mijn verlies?
 • Hoe kan ik omgaan met mijn emoties verdriet, boosheid, angst?
 • Wat is  de plek van God in mijn leven?
 • Hoe krijg ik meer zicht op mijn eigen grenzen?
 • Welke gedachte belemmert me?
 • Hoe kan ik meer loslaten?
 • Op welke manier kan ik omgaan met (de gevolgen van) mijn ziekte?
 • Wat kan ik doen aan die vermoeidheid bij/na kanker?
 • Hoe krijg ik balans in mijn leven?
 • Hoe komt het dat ik iets wil maar het lukt niet om het te doen?
 • Hoe komt het dat ik iets niet wil en het toch doe?
 • Identiteit, verlies en rouw - heel je hart door counseling

“Ik heb een ziekte maar ben het niet”

Let op: Als je gehinderd wordt door ernstige psychische problemen zoals psychoses, suïcidale gedachten, zware depressie, is deze therapie nog niet geschikt voor je. Het is dan noodzakelijk dat je eerst contact met je arts opneemt om te bespreken wat voor jou de beste therapievorm is.