Doel counseling

Door counseling krijg je meer inzicht in je gedachtepatronen, je gedrag, je gevoel en de samenhang daartussen. Soms is het leven moeilijk en lukt het je niet zelf je problemen op te lossen. Gun jezelf counseling om weer sterker in het leven te staan.

 

counseling biedt inzicht

Je ontdekt jouw “true colors”: wie je bent. Je krijgt inzicht in je sterke kanten en valkuilen, je gedragspatronen, emoties en de invloed daarvan op je relaties. Denk bijvoorbeeld aan de volgende thema’s: grenzen, loslaten, kracht, bestemming, zingeving, rouw, verlies enz. Door zelfkennis leer je beter te functioneren. Je ontwikkelt keuzevrijheid in je handelen. Je kunt ondanks nare gebeurtenissen weer positiever in het leven staan.

Door de gebrokenheid in ons leven ontstaan soms belemmeringen in jezelf. Vaak werken gebeurtenissen onbewust door in je gedrag. Soms begrijp je niet waarom je doet zoals je doet. Het lukt je niet om te handelen zoals je wilt. Je weet niet goed wat je wilt. Je weet niet hoe je verder moet na een heftige gebeurtenis.

Vragen die je bijvoorbeeld kunt hebben vind je op https://schildertaal.nl/counseling-voor-wie-identiteit-verlies-en-rouw/

In elk leven zijn moeiten en meestal lukt het wel om daarmee om te gaan. Maar soms kan je het gevoel hebben dat je “vastzit” en dat je er niet meer uit kan komen. Ik wil je daarbij helpen d.m.v. coachende gesprekken in combinatie met kunstzinnige/beeldende en integratieve counseling. Tijd en aandacht voor jou!

“Soms moet je veranderen om jezelf te worden!”

Beeldende counseling – “kom eens uit je hoofd”

Beeldende counseling helpt je met behulp van creativiteit inzicht te verkrijgen in je onbewuste, emoties te uiten, gebeurtenissen te verwerken. Het wordt ook wel kunstzinnige counseling of creatieve therapie genoemd. Het gaat niet om het resultaat maar om het proces en je hoeft dus geen kunstenaar te zijn! Je onbewuste heeft veel invloed op hoe je denkt en handelt.
Vaak zijn we erg “in ons hoofd bezig” maar doorvoelen we niet echt wat er gebeurt. Soms kan je moeilijk woorden vinden voor wat er in je omgaat. Door je creativiteit kom je dichter bij je gevoel, je innerlijk. Tijdens het werken worden processen in gang gezet die inzicht geven en helend werken. Ik stel inzicht gevende vragen waarbij jouw werk als uitgangspunt dient. Zie ook: https://schildertaal.nl/creatieve-therapie/

Counseling biedt inzicht

Integratieve therapie – “neem weer de regie over je innerlijk”

Ik ben ook gecertificeerd coach bij Groundwork geweest. De daar geleerde oefeningen en gesprekstechnieken, op basis van integratieve therapie, pas ik in overleg ook toe tijdens de counselsessies. Je kunt je innerlijk verdeeld voelen, dat merk je bijvoorbeeld ook wel in je taalgebruik. Je zegt: “iets in mij…”; “eigenlijk wil ik dit maar ik doe dat…” Een onbewust deel heeft dan de regie en het is belangrijk dat je volwassen ik weer de leiding heeft. Zoals een dirigent het orkest met allerlei verschillende instrumenten leidt, zo leid jij weer je eigen innerlijke delen in plaats van dat die onbewust jou sturen… Door meer zelfinzicht laat je je innerlijke delen weer 1 geïntegreerd geheel vormen, en word je weer “heel”. En ben je “vrij” om te doen wat je echt wil. Dit is een leerproces, maar je kan veranderen.

 

Zelf ben ik christen. Mentale en emotionele heelheid hangen samen met je overtuigingen, geloof. Ik vind het daarom mooi om het geloof erbij te betrekken. Maar ik respecteer het als dat niet gewenst wordt.

Vergoeding

Beeldende counseling wordt helaas niet vergoed door de verzekering. Counseling/coaching kan vaak wel worden vergoed via je werkgever, bijvoorbeeld met een budget voor opleiding of persoonlijke ontwikkeling. Je mag het zien als een waardevolle investering in jezelf!  Zorg voor je uiterlijk is heel gewoon en kost ook geld. Zorg ook voor je innerlijk. Gun jezelf tijd en ruimte, ontwikkel jezelf en word (weer) krachtig in je dagelijks leven, je relaties. Heel je leven!

“Niets mooiers dan jezelf te worden!”