Stel jezelf een doel! De startweek van het EH-Traject is weer geweest. Kennisgemaakt met een groep jonge mensen die op een of andere manier gestrand zijn: studie was niet wat ze verwachtten, het was te moeilijk, paste niet, een negatief studieadvies gehad, na school eerst nog gereisd enz.

Spannend: je geeft jezelf op en dan rol je zo de startweek in met al die onbekenden… Velen voelen zich een kneus, voelen zich wat mislukt… En dat herkennen ze in elkaars verhalen. Het is dan zo mooi te zien hoe snel ze elkaar leren kennen, goede gesprekken gaan voeren en ook gewoon veel lol hebben!

En nu gaan ze de komende maanden aan de slag: ontdekken wie ze zijn. Zich verdiepen in geloof, persoonlijke ontwikkeling, maatschappijvisie ontwikkelen en natuurlijk een passende studie vinden. Ze gaan aan de slag met opgelopen kwetsuren, hun gaven en talenten ontdekken en (weer) tot bloei komen.

In mijn vorige blog “Vrij” heb ik het belang aangegeven van het weten wie je bent. Ook belangrijk bij het vinden van een passende studie is: een doel ontdekken! En eventuele lage verwachtingen van anderen “die gaat het niet ver schoppen” of van jezelf  “ik kan dat toch niet” achter je laten. Tegelijk ook realistisch zijn over je eigen capaciteiten, sterke kanten en zwakke kanten. Maar als je weet waar je naartoe wilt, en je daar op richt, zul je de belemmeringen sneller overwinnen! En als iets niet in een keer lukt, nieuwe wegen vinden om je droom waar te maken.

Ik wens dat het weer een mooi Traject wordt en dat de studenten tot hun doel komen.

Schilderij Healing and Joy – toelichting in Galerie

 

 

 

Categories: Blog