Het creatieve proces is bij beeldende counseling belangrijk. Je werkt met verschillende materialen: vetkrijt, houtskool, kleurpotloden, verf en klei.

Na een korte ontspanningsoefening krijg je een creatieve opdracht naar aanleiding van je hulpvraag. Dan komen er innerlijke processen op gang terwijl je bezig bent. Daarna gaan we aan de hand van het beeldende werk praten.

Inzichtgevende vragen helpen je verder. Creatieve therapie helpt je echt je innerlijk onder ogen te zien.

Je hoeft echt geen kunstenaar te zijn: het gaat om jouw individuele proces en niet om het resultaat! Het gemaakte werkstuk (boetseer-, schilder- en tekenwerk) is leidraad voor het gesprek. Met gerichte vragen halen we samen naar boven wat in het werk verborgen zit. We leggen verband met je dagelijkse leven. Je ziet jezelf weerspiegeld in je werk en dat verduidelijkt heel veel. Je komt tot inzichten, ontdekt hoe jij vanbinnen in elkaar zit en hoe jij daar weer meer regie over kan nemen.

Ik gebruik ook graag de algemene psychologische gesprekstechnieken en oefeningen van integratieve therapie (zie onder kopje counseling – wat is het). Deze combinatie werkt zeer aanvullend. We kijken samen naar wat het beste werkt voor jou. Jij komt tot inzicht en staat weer sterker in het leven.

Ik stem af op jou!

 

“Soms moet je veranderen om jezelf te worden!”