Het is bijna Pasen. Wat heeft dat met identiteit te maken en dan die witte steen? Identiteit is een belangrijk thema in mijn werk. Als Groundworkcoach heb ik  eind februari weer mogen zien hoe mensen hun belemmeringen ontdekten en hoe hun helingsproces begon…en hoe ze daardoor weer een stukje dichterbij kwamen in het werkelijk mogen en kunnen zijn van wie ze zijn. Mijn tutorgroepstudenten kregen afgelopen weken  een beter zicht op wie God is en voor hen wil zijn, en ook zij hebben hun sterke en zwakkere kanten onder ogen gezien. Wat bepaalt jouw identiteit? Wat de ander van jou zegt? Of wat je allemaal wel niet presteert? Of is het wat je bezit? Of heb jij zo’n innerlijk stemmetje dat je zelf voortdurend veroordeelt – niet goed, niet genoeg?

Het is bijna Pasen. Jezus kwam naar de aarde uit liefde voor falende mensen. Hij liet zien hoe wij mogen leven, in verbinding met God, als geliefd kind van de Vader. Hij leed om ons,  overwon de dood. Zijn Geest wil in ons wonen, in ons werken, wil ons helen. Hem mogen wij navolgen. Hoe doe je dat? Het heeft gevolgen voor hoe je leeft, met anderen omgaat. Maar begin eens bij welk gevolg het heeft voor hoe je kijkt naar jezelf? Kijk dan even mild en liefdevol naar jezelf als hij doet! Je identiteit mag vaststaan in Hem! Vrij! Geliefd! Gekend! Dat geeft rust. Niet afhankelijk van wat allerlei mensen over je beweren, niet al jouw geweldige werk, niet al jouw macht en aanzien door je bezittingen. Het betekent niet dat je leven dus over rozen gaat en jou geen lijden meer treft. Maar wel dat Hij, Immanuel, erbij is en je krachtiger maakt door alles heen.

Eens zal Pasen volkomen zijn. Openbaring 2 : 17 zegt dat wie volhardt een witte steen zal krijgen van Jezus, met een naam die niemand kent dan wie hem ontvangt. Die naam die is uniek, zo heeft Hij je echt bedoeld, dan ben je geworden wie je bent. Een witte steen betekende vroeger vrijspraak in een rechtszaak, en overwinning bij een wedstrijd. Jij hebt vrijspraak, jij hebt overwonnen dankzij Jezus. En met Hem zijn we onderweg naar onze bestemming bij Hem.

Reach out and touch faith! Ga op weg en ontdek gaandeweg hoe geloven in Jezus doorwerkt in jezelf en in je leven. Laat zijn liefde doorwerken in jou.

Schilderij toelichting in galerie

Categories: Blog