Soul Art: uit je hoofd, in je hart.

Ik vind het mooi om het innerlijk te verbeelden; soul art. Het is een soort zoekend schilderen om dat te verbeelden wat er van binnen leeft. Als iets moeilijk in woorden is te vangen, dan kan er al schilderend iets loskomen. De natuur, woorden, geloof, teksten of verhalen van mensen kunnen een bron van inspiratie zijn. Kunst is de taal van de ziel. Het laat de beleving van het leven zien, emotie, kracht, hoop, schoonheid. Het beeld raakt aan het innerlijk en is reactie op het leven.

Mijn werk is meestal figuratief abstract. Vaak heeft het ook een symbolische betekenis. Ik werk vooral met acrylverf op diverse ondergronden en ook met pastelkrijt op papier. Ik houd ervan om materialen toe te voegen. Zand, netjes, veertjes enz. Ik geniet van kleuren, structuren, licht en donker, en het samenspel hiertussen. Bij een thema zoek ik een passende werkvorm: de verf dun of juist dik aanbrengen; met penseel of met paletmes; materialen toevoegen of juist niet, combinaties ervan… Er is een scala aan mogelijkheden.

Schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn, is fijn. Even iets anders doen dan je gewone werk laat een ander deel van jezelf naar boven komen. Het proces van het schilderen ervaren en vooral ervan genieten: dat is belangrijk!

Creatief bezig zijn kan ook helpen een gebeurtenis (ernstige ziekte, verlies van dierbare e.d.) te verwerken.  Emoties uiten op een beeldende manier kan troosten, kracht geven wanneer woorden tekort schieten.

Heb je zelf een idee? Ik vind het mooi om het tot een bij jou passend schilderij te verwerken.

 

Geef eens kunst kado!