Schilderen Soul Art: uit je hoofd, in je hart

Ik vind het mooi om door schilderen het innerlijk te verbeelden; soul art. Het is een soort zoekend schilderen om dat te verbeelden wat er van binnen leeft. Als iets moeilijk in woorden is te vangen, dan kan er al schilderend iets loskomen. Maar ook de wereld om mij heen, de natuur, woorden, geloof, teksten of verhalen van mensen kunnen een bron van inspiratie zijn. Mijn schilderen laat de beleving van het leven zien, emotie, kracht, hoop, schoonheid. Het beeld raakt aan het innerlijk en is reactie op het leven.

Kunst is de taal van de zielLeven schilderen: soul art

Mijn werk is meestal figuratief abstract. Vaak heeft het ook een symbolische betekenis. Ik werk vooral met acrylverf op diverse ondergronden en ook met pastelkrijt op papier. Ik houd ervan om materialen toe te voegen. Zand, netjes, veertjes enz. Ik geniet van kleuren, structuren, licht en donker, en het samenspel hiertussen. Bij een thema zoek ik een passende werkvorm: de verf dun of juist dik aanbrengen; met penseel of met paletmes; materialen toevoegen of juist niet, combinaties ervan… Er is een scala aan mogelijkheden.

Schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn, is fijn. Even iets anders doen dan je gewone werk laat een ander deel van jezelf naar boven komen. Gun jezelf ontspanning die nieuwe energie geeft. Het proces van het schilderen ervaren en vooral ervan genieten: dat is belangrijk! Kom ook op schilderles.  https://schildertaal.nl/schilderles-almere/  Of doe een keer een workshop https://schildertaal.nl/workshop-schilderen/  Welkom!

Vind jouw schildertaal om de wereld te kleuren!

Creatief bezig zijn kan ook helpen een gebeurtenis (ernstige ziekte, verlies van dierbare e.d.) te verwerken.  Emoties uiten op een beeldende manier kan troosten, kracht geven wanneer woorden tekort schieten.

Heb je zelf een idee? Ik vind het mooi om het tot een bij jou passend schilderij te verwerken, of jou daarbij te helpen.

Meer info op https://schildertaal.nl/verwerkend-schilderen-2/

 

        Geef eens kunst cadeau!

 

Bij het boetseren “schilder” ik als het ware met klei. Meer informatie daarover vind je op https://schildertaal.nl/boetseren/

 

 

 

Wijnanda Heslinga: exposities

  • Open dag Gooise Academie Laren 15 april 2018 met groep
  • De Grote kerk te Zwolle 2016
  • Gereformeerde kerk Barneveld 2009/2010
  • Stadhuis Almere schilderclub 2009
  • Dorpshuis te Duivendrecht 26 september – 31 oktober 2008
  • Gezondheidscentrum Filmwijk met schilderclub 2007
  • Eindexamenexpositie SKE 2006 Spiegelingen