hoop? op God die onder ons wil vliegen

Verlies jij weleens je hoop? Afgelopen maanden heb ik minder blogs geschreven. Het was/is een kwakkelwinter qua gezondheid. Griepjes en grote griep hebben zo gevolgen op mijn energielevel. Maar er is ook weer een verdrietige situatie waar ik geen grip op heb in mijn nabije omgeving, bij geliefden, waarover ik moeilijk kan schrijven/praten. En er is sowieso veel leed en onrust in de wereld. Regelmatig hoor ik cliënten ook verzuchten dat het zo stil lijkt ondanks gebeden.

Geen woorden meer

Niets te zeggen

Sprakeloos

Hand voor de mond

Lege handen

Zo lang

Hoe lang nog

Gedachtencirkels

Laat los

Open

 

Machteloosheid, niets of bijna niets kunnen doen…. Een luisterend oor bieden, er zijn… Bidden om kracht. Maar dan kan je tegelijk oorverdovende stilte ervaren…geen antwoord…eenzaamheid. Deze worsteling kennen veel mensen. Ik hoor het ook van anderen: hoort God me wel? Ziet Hij me wel? De bijbel laat ons ook die gebeden, schreeuwen om hulp, horen in bijvoorbeeld de psalmen. Het gaat al eeuwenlang zo blijkbaar. Je weet van Gods liefde maar ervaart die liefde niet: je hart is gewond geraakt. Door verdriet, ziekte, angst, dood, gemis, onvervulde verlangens, problemen in je relatie, je gezin, veranderingen die moeilijk zijn… Je voelt je alleen.

En toch? Hoop?

En toch, en toch….wil ik geloven, in hoop en Hoop, in toekomst en Toekomst. Hoe donker, verdrietig, onrechtvaardig, boos en angstig deze wereld ook kan zijn! Om mezelf daaraan te herinneren heb ik een schilderij gemaakt van een adelaar die onder haar jong vliegt. Gods belofte is dat Hij onder ons is, om ons is, boven ons is, in alles tot aan het eind van de dagen.

De Lijdenstijd bepaalt me erbij: Jezus kent het lijden van binnenuit, bleef en blijft niet op verre afstand. Ik hoef mezelf niet leeg te maken maar mag met al mijn gedachten en alles wat er in mij omgaat, dus ook wanhoop, boosheid, verdriet, moedeloosheid naar hem toe gaan. Ik hoef geen masker van vroomheid op te zetten maar mag zijn zoals ik ben.

Nieuwe kracht?

Zo mag ik nieuwe kracht krijgen…vooral voor mijn ziel, en moed door te gaan in de omstandigheden zoals ze zijn. En ik mag struikelen en vallen, maar ook steeds weer opstaan! Belangrijk blijft wel daarnaast ook te zien op het goede, het mooie, het liefelijke wat er gelukkig ook is. Die dankbaarheid bewust zoeken is ook helpend op een struikelpad in je leven. Er is veel liefde in ons gezin. Ik mag ook delen met vrienden wat er in mij leeft. Blij ben ik met cliënten die ik mag begeleiden, juist ook met mijn eigen levenservaring. De natuur blijft een bron van vreugde. Na een lange winter zie ik kleine bloemetjes dapper in de vrieskou het voorjaar aankondigen en koester ik de warme zonnestralen op mijn huid.

Heb jij geen hoop? Heb je hulp nodig? Zoek je een luisterend oor? Neem contact op https://schildertaal.nl/contact/

 

Opmerking:

Reacties op mijn blog zijn welkom via https://schildertaal.nl/contact/ Indien je geabonneerd bent op mijn blog: dat is een noreplayadres.

Categories: Blog