Ervaringen verwerken door te schilderen op een veilige plek. Dat kan ook bij mij. Soms kan iets je leven erg beïnvloeden. Bijvoorbeeld: rouw om een geliefde, een ziekte die maar niet overgaat, gemis enz… Schilderen kan dan een middel zijn om het te verwerken, te helen, een plek te geven. Dit kan in een individuele workshop. Maar ook met zijn tweeën. Het is verwerking door creatieve expressie. Ik begeleid je/jullie bij het schilderen en het emotionele proces door middel van gerichte persoonlijke vragen en hulp bij de schildertechnieken. Het is soms ook erg kwetsbaar en daarom is het dan goed met een vertrouwd iemand samen of alleen dit proces in te gaan. En er sterker weer uit te komen.

Je kan ook een schilderij maken ter herinnering aan iets moois, een levenservaring, een geliefde. Dit kan ook tijdens de gewone lessen maar dan is er niet echt ruimte voor persoonlijke begeleiding van jouw rouwproces. Met meervoudige technieken kan je ook een klein voorwerp in het schilderij verwerken. Zo ontstaat een heel persoonlijke zichtbare herinnering! Ik begeleid je erbij.

Je kan ook een opdracht geven aan mij om een kunstwerk (schilderen of boetseren) te maken met de herinneringen en een voorwerp.

Heb je belangstelling? Neem dan contact met mij op.