Workshop schilderen

Bij een workshop schilderen rondom een (zelfgekozen) thema samen gezellig bezig zijn en je eigen creativiteit ontdekken. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om toch veel plezier te hebben. Samen creatief bezig zijn en genieten van vorm, kleur, beeld en gesprekken. Aan de slag met meervoudige technieken: acrylverf en andere materialen erin verwerkt geven mooie persoonlijke resultaten.

In een klein groepje van ongeveer 4 personen aan het werk over een thema (bijv. familie, verbinding, vriendschap), een tekst… of een thema wat je zelf aandraagt). Je denkt na over wat het thema voor jou betekent, welke gedachten/gevoelens heb je erbj? Welke beelden komen er in je op? Daarna gaan we het verbeelden, ieder persoonlijk of in een gezamenlijk schilderij. Ik begeleid het proces. En samen komen we tot persoonlijke, leuke, mooie resultaten.

Meditatief schilderen kan ook met een groepje m.b.v. lectio devina, een oude vorm van overdenken en stil worden voor God. Ik lees teksten, jullie overdenken de teksten, wat denk je, wat voel je? Welk beeld komt er in je op? Daarna verbeelden we dat.    Ik begeleid het geheel.  Je bent zo even heel anders bezig dan alleen met woorden waardoor die zo meer betekenis kunnen krijgen.  Je gaat naar huis met een mooie beeldende herinnering aan de tekst.

In overleg bepalen we dag en tijd. Kosten worden dan ook vastgesteld.

Heb je belangstelling voor een workshop schilderen? Neem dan contact met mij op.

If you see a tree as blue then make it blue – Paul Gaugain